Grands Motets
Volledig scherm
PREMIUM
Grands Motets © CD-cover

Met ‘Grands Motets’ hebben we een potentiële prijswinnaar in huis

Luister meeEind vorige maand stierf collega John Bruinsma (60) die tot afgelopen zomer de popmuziek van onze online-rubriek Luister Mee recenseerde. Ter nagedachtenis aan jou John bespreek ik een van de mooiste klassieke cd’s die dit jaar verscheen bij Harmonia Mundi: Grands Motets met Franse zangkunst over de kracht van de geest en het vertrouwen in een leven in het hiernamaals. RIP John.

0 reacties

 1. Volop passie in Haydns ‘Zeven Kruiswoorden’
  PREMIUM

  Volop passie in Haydns ‘Zeven Kruiswoor­den’

  Bij veel passies spelen getallen een belangrijke rol. Met name in de Matthäus-Passion van Bach, waar ze voor onverwachte structuren zorgen. Maar ook in de lijdensmuziek van Buxtehude (over de ledematen van Christus) en Haydn (de zeven laatste woorden van de Verlosser) komen we cijfers tegen. De passiemuziek van de laatstgenoemde componist is sowieso een verhaal apart. Wonderlijk zoals Haydn uiteindelijk op de proppen kwam met het oratorium dat Carus hier vlak voor Pasen in een fonkelnieuwe bezetting presenteert.
 2. Bij Ronald Brautigam zitten liefhebbers van klassiek pianospel eerste rang
  PREMIUM
  Luister mee

  Bij Ronald Brautigam zitten liefheb­bers van klassiek pianospel eerste rang

  Ronald Brautigam (1954) is een autoriteit op het gebied van de klaviermuziek van rond 1800. Hij speelt de werken uit die tijd zowel op de fortepiano als op de hedendaagse concertvleugel. Na complete cycli met Haydn, Mozart en Beethoven zoekt de toetsenist het nu dichter bij huis. Op BIS verschijnt een eerste album met drie concerten van Johann Wilhelm Wilms (1772-1847). Dat is toch de componist van het eerste Nederlandse volkslied?