Divertimenti Viennesi
Volledig scherm
PREMIUM
Divertimenti Viennesi © PR

Met ‘Weense divertimenti’ gaat het stressniveau meteen de juiste kant op

Luister meeNatuurlijk kun je de verlossende working-out, het ontspannen rondje hardlopen of de relaxte meditatieoefeningen van de Yogajuf in deze lastige coronaperiode ondersteunen met minimal music van Einaudi of Ten Holt. Da’s nog trendy ook. Maar de Weense muziek van zo’n 250 jaar geleden doet het in dit opzicht niet minder goed.

0 reacties

 1. Van een oude liefde verroest ook de erfenis niet
  PREMIUM
  Luister mee

  Van een oude liefde verroest ook de erfenis niet

  Vanaf het eerste moment dat ik haar op musicassette (ja, ja) hoorde, werd ik fan. Live hield ze mij in haar ban toen ze een keertje in de Nijmeegse Vereeniging bij Het Gelders Orkest een pianoconcert van Mozart speelde. Misschien was ik ook wel een beetje verliefd op haar. Wie zal het zeggen? Huldigingen bleven niet uit. In 1966 werd er in de Keukenhof een tulp naar haar vernoemd - I love tulips - en vanaf 1969 doceerde de pianiste als professor aan het befaamde Mozarteum in Salzburg.
 2. Monsterbox biedt totaaloverzicht om van te watertanden
  PREMIUM
  Luister mee

  Monsterbox biedt totaalover­zicht om van te watertan­den

  Inmiddels is hij al tien jaar niet meer onder ons. Maar de live en studioregistraties van de legendarische Duitse bariton Dietrich Fischer-Dieskau (1925-2012) blijven nog steeds referentieopnamen als het gaat om het zingen van het kunstlied en in mindere mate het opera-vak en de oratoriumcultuur. Deutsche Grammophon wrijft die constatering er nog eens extra in met het uitbrengen van een doos met 107 cd’s en een dik boekwerk. Dietrich Fischer-Dieskau, Complete Lieder Recordings on Deutsche Grammophon: vriend en vijand kunnen er niet om heen. Aflevering 600 doet verslag.