Volledig scherm
The Wood Brothers - One drop of truth © PR

Muziek van The Wood Brothers snijdt hout

In het veld van de Americana nemen The Wood Brothers uit de Amerikaanse staat Colorado al jaren een klein, maar fijn plekje in met hun mix van blues, rhythm & blues, folk en countryrock. De kwaliteiten van de gebroeders Chris en Oliver Wood en dritte Im Bunde Jano Rix komen op het zesde album One drop of truth voluit tot hun recht.

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling

Het is een album waarop het lijkt alsof het trio haast zonder inspanning zijn niveau haalt, zo vanzelfsprekend valt alles op zijn plaats. 

Productie

Van de akoestische openingstrack River takes the town via The Band-achtige soulgroove in Happiness Jones naar de funky slidegitaar in Sky high, elke track staat op zichzelf, niet in het minst omdat de makers de productie ervan ook als zodanig hebben benaderd.

Ze werkten in verschillende studio’s en met verschillende technici aan de opnamen, maar toch vormt het geheel een eenheid. Nergens is het zuiden van de Verenigde Staten ver weg, als het gaat om het gevoel dat de muziek van deze tegenwoordig vanuit Nashville opererende mannen oproept. Een warme plaat is het geworden.    

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.