Volledig scherm
Hoes: 'Bijna willekeurig' © DG

Nerd Kevin Van Staeyen geeft zich – een beetje – bloot ***

RecensieKevin Van Staeyen is een Vlaamse violist die is grootgebracht met klassieke muziek, maar die zich dankzij een verloren weddenschap nu ook op het Nederlandstalige liedjesgenre stort. 

Die weddenschap dwong Van Staeyen een reeks Nederlandse songteksten te schrijven over zijn bestaan als nerd. Hij won er zowaar de derde prijs mee in een wedstrijd en hield er een platencontract aan over.

Debuut-cd met dank aan weddenschap

Zo is daar dan Bijna willekeurig, een debuut-cd met veertien liedjes waarvoor Van Staeyen zich de artiestennaam Neon3rd aanmat. Tekstueel is het allemaal prima in orde, met originele bespiegelingen over de liefde, vrouwen, elektriciteit, de dood en het nerd-zijn. 

De voordracht, met de uitstraling van de droogkloot, is ook passend. Maar of deze nerd, die zichzelf op de hak neemt, blijft hangen, is de vraag. Dit is meer kleinkunst dan pop, met uitzondering van de in een smakelijk latin-jasje gestoken openingstrack Stop!.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Samenwerking tussen klavecinist en Parijs' museum levert voltreffer op
    Recensie

    Samenwer­king tussen klaveci­nist en Parijs' museum levert voltreffer op

    Over een schot in de roos gesproken. Het nieuwe, drie jaar geleden geopende concertgebouw La Philharmonie in Parijs (Parc de la Villette) herbergt ook een muziek(instrumenten)museum. En het prestigieuze label Harmonia Mundi, dat al vanaf 1958 fraaie klassieke albums uitbrengt, heeft met dit museum een samenwerkingsverband afgesloten. Onder de naam Collection Stradivari zullen in de toekomst uitgaven worden uitgebracht waarop de unieke instrumenten (het zijn er duizenden) van dit museum centraal staan. Om van te watertanden!