De cover van het album
Volledig scherm
PREMIUM
De cover van het album © Eigen foto

Nieuwe emotionele lading voor oude vertrouwde Christmas Carols from King’s

luister meeToen hij in oktober 2019 Sir Stephen Cleobury opvolgde als Director of Music van het koor van King’s College Cambridge kon Daniel Hyde (1980) niet bevroeden dat zijn eerste cd-opname van de traditionele Ceremony of Lessons and Carols een jaar later heel anders zou verlopen. Zonder publiek en in een uitgeruimde kapel. Met aansluitend een streaming op 24 december als doekje voor het bloeden.

0 reacties

 1. Howard Shelley en de Tasmaniërs tillen Elmas’ muziek boven haar eigen niveau uit
  PREMIUM
  Luister mee

  Howard Shelley en de Tasmaniërs tillen Elmas’ muziek boven haar eigen niveau uit

  Stéphan Elmas? Nooit van gehoord. Deze Armeense componist, die leefde van 1862 tot 1937, is compleet in het vergeetboek geraakt. Maar pianist Howard Shelley en het team van de onvolprezen Hyperion-serie The Romantic Piano Concerto zetten in deel 82 (!) na al die jaren terecht de schijnwerpers op deze musicus, die door tyfus in Génève uiteindelijk doof werd en een schilderes zonder armen trouwde.
 2. Twee koninginnen van de Franse zang spelen hun sterkste troeven uit
  PREMIUM

  Twee koningin­nen van de Franse zang spelen hun sterkste troeven uit

  Dat er uit rivaliteit iets moois kan ontstaan, horen we op het nieuwe album Rivales van het label Alpha. Geïnspireerd door Madame Saint-Huberty (1756-1812) uit Straatsburg en Madame Dugazon (1755-1821) uit Berlijn (twee ongetwijfeld op gezette tijden met elkaar in de clinch liggende diva’s uit de achttiende-eeuwse Parijse operascene) zetten de sopranen Véronique Gens en Sandrine Piau - de twee actuele koninginnen van de Franse klassieke zang - hun schouders onder een indrukwekkend aria’s- en duettenprogramma.