Volledig scherm
PREMIUM
Cover album Inside the flesh hotel van Beechwood.

No-nonsense rock ‘n roll van Beechwood

recensieHun album Songs from the land of nod is amper uit de verpakking gehaald of het jonge New Yorkse gezelschap Beechwood brengt opvolger Inside the flesh hotel al uit.

 Dat zijn praktijken die doen denken aan de jaren zestig, meer in het bijzonder aan The Beatles, die er in het begin van hun carrière ook geen gras over lieten groeien, in kwantitatieve zin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Wereldster’ Jordi Savall staat garant voor kleur en spanning in ‘militair oratorium’
    PREMIUM
    Recensie

    ‘Wereldster’ Jordi Savall staat garant voor kleur en spanning in ‘militair oratorium’

    Van Vivaldi’s oratorium Juditha Triumphans bestaan al best veel opnamen. Toch is deze nieuwe registratie vanuit de Parijse Philharmonie (15 oktober 2018) heel welkom. De 78-jarige dirigent Jordi Savall - volgens de NRC ‘de enige echte ‘wereldster’ in de wereld van de oude muziek’ - staat immers garant voor een uitvoering vol kleur en spanning. En dat is best een prestatie. Dit ‘Sacrum militare oratorium’ uit 1716 met zijn all-female bezetting sleept zich immers van de ene beschouwende aria naar de volgende.