Volledig scherm
Jarle Bernhoft - Humanoid © PR

Noorse pop waar je je geen buil aan valt

RecensieJarle Bernhoft viel drie jaar geleden op omdat hij een nominatie voor een Grammy Award kreeg in de categorie R&B. 

Dat was opvallend, omdat de Noor daarmee de eerste niet-Amerikaanse artiest was die dat lukte in deze categorie. Of hij het zo ver gaat schoppen met zijn nieuwe album Humanoid is de vraag.

Het in Oslo met verschillende muzikanten opgenomen album is zo’n smetteloze popplaat met de essence geur van soul, gevuld met in het algemeen licht verteerbare, goed geproduceerde melodieën die makkelijk toegankelijk zijn. Maar als je het hebt gedraaid, ben je het eigenlijk al weer vergeten. Je mist de bite.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

Bernhoft laat zich een beetje vergelijken met onze Alain Clark, zo’n Kravitz-light die weet waar Sam Cooke de soul haalt maar die nooit zo hoog zal reiken. Het is allemaal zo netjes binnen de lijntjes gekleurd dat je er niemand mee ergert, maar dat je er ook weinig opgewonden van raakt. 

Hij doet nog een aardige poging met het contemplatieve Beliefs en haalt zangeres Raelee Nikole erbij voor een duet in Buried gold, maar veel maakt het niet uit.       

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Samenwerking tussen klavecinist en Parijs' museum levert voltreffer op
  Recensie

  Samenwer­king tussen klaveci­nist en Parijs' museum levert voltreffer op

  Over een schot in de roos gesproken. Het nieuwe, drie jaar geleden geopende concertgebouw La Philharmonie in Parijs (Parc de la Villette) herbergt ook een muziek(instrumenten)museum. En het prestigieuze label Harmonia Mundi, dat al vanaf 1958 fraaie klassieke albums uitbrengt, heeft met dit museum een samenwerkingsverband afgesloten. Onder de naam Collection Stradivari zullen in de toekomst uitgaven worden uitgebracht waarop de unieke instrumenten (het zijn er duizenden) van dit museum centraal staan. Om van te watertanden!