Volledig scherm
Jarle Bernhoft - Humanoid © PR

Noorse pop waar je je geen buil aan valt

RecensieJarle Bernhoft viel drie jaar geleden op omdat hij een nominatie voor een Grammy Award kreeg in de categorie R&B. 

Dat was opvallend, omdat de Noor daarmee de eerste niet-Amerikaanse artiest was die dat lukte in deze categorie. Of hij het zo ver gaat schoppen met zijn nieuwe album Humanoid is de vraag.

Het in Oslo met verschillende muzikanten opgenomen album is zo’n smetteloze popplaat met de essence geur van soul, gevuld met in het algemeen licht verteerbare, goed geproduceerde melodieën die makkelijk toegankelijk zijn. Maar als je het hebt gedraaid, ben je het eigenlijk al weer vergeten. Je mist de bite.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

Bernhoft laat zich een beetje vergelijken met onze Alain Clark, zo’n Kravitz-light die weet waar Sam Cooke de soul haalt maar die nooit zo hoog zal reiken. Het is allemaal zo netjes binnen de lijntjes gekleurd dat je er niemand mee ergert, maar dat je er ook weinig opgewonden van raakt. 

Hij doet nog een aardige poging met het contemplatieve Beliefs en haalt zangeres Raelee Nikole erbij voor een duet in Buried gold, maar veel maakt het niet uit.       

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Nieuwjaarsconcert volgens beproefd recept met sprookjesachtige ogenblikken
  PREMIUM
  Recensie

  Nieuwjaars­con­cert volgens beproefd recept met sprookjes­ach­ti­ge ogenblik­ken

  Geen Nieuwjaar zonder Straussklanken vanuit Wenen. Dit keer stond het traditionele, door Henning Kasten geregisseerde Nieuwjaarsconcert in het teken van het 150-jarig bestaan van de Staatsopera en de relatie tussen Oostenrijk en Japan. Reden om muzikaal goed uit te pakken en onder leiding van de Duitse maestro Christian Thielemann mogen de topmusici van de Wiener Philharmoniker flink aan de bak. Een en ander is volgens beproefd recept heel gelikt op blu-ray vastgelegd door Sony.
 2. Operaklanken geschreven voor het Heilige Huisje in Loreto
  PREMIUM
  RECENSIE

  Operaklan­ken geschreven voor het Heilige Huisje in Loreto

  Deze cd van het Italiaanse label Tactus (‘maat’) met muziek behorend bij het fundamentloze Heilige Huisje in de basiliek van Loreto confronteert ons met een van de meest bijzondere mysteries uit de Middeleeuwen. Hoe kon een Palestijns huis dat onomstreden in Nazareth had gestaan - volgens gelovigen de plek waar Maria en Jozef woonden en het goddelijk kind Jezus opgroeide -via Dalmatië (1291) in het Italiaanse Loreto (1294) belanden?