Volledig scherm
Jarle Bernhoft - Humanoid © PR

Noorse pop waar je je geen buil aan valt

RecensieJarle Bernhoft viel drie jaar geleden op omdat hij een nominatie voor een Grammy Award kreeg in de categorie R&B. 

Dat was opvallend, omdat de Noor daarmee de eerste niet-Amerikaanse artiest was die dat lukte in deze categorie. Of hij het zo ver gaat schoppen met zijn nieuwe album Humanoid is de vraag.

Het in Oslo met verschillende muzikanten opgenomen album is zo’n smetteloze popplaat met de essence geur van soul, gevuld met in het algemeen licht verteerbare, goed geproduceerde melodieën die makkelijk toegankelijk zijn. Maar als je het hebt gedraaid, ben je het eigenlijk al weer vergeten. Je mist de bite.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

Bernhoft laat zich een beetje vergelijken met onze Alain Clark, zo’n Kravitz-light die weet waar Sam Cooke de soul haalt maar die nooit zo hoog zal reiken. Het is allemaal zo netjes binnen de lijntjes gekleurd dat je er niemand mee ergert, maar dat je er ook weinig opgewonden van raakt. 

Hij doet nog een aardige poging met het contemplatieve Beliefs en haalt zangeres Raelee Nikole erbij voor een duet in Buried gold, maar veel maakt het niet uit.       

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dirigente JoAnn Falletta gaat voor 100 procent Kodály
  PREMIUM
  RECENSIE

  Dirigente JoAnn Falletta gaat voor 100 procent Kodály

  Een perfect muziekprogramma combineert bekende klanken altijd met minder gangbaar repertoire. En dat heeft het Buffalo Philharmonic Orchestra onder leiding van JoAnn Falletta (chef-dirigent sinds 1999) goed in de oren geknoopt. Zijn nieuwste cd presenteert naast de Dansen van Galánta en de Pauwvariaties ook de Dansen van Marosszék en het Concert voor Orkest. Stuk voor stuk composities van de Hongaarse componist Zoltan Kodály (1882-1967).