Ehre sei Gott in der Höhe
Volledig scherm
PREMIUM
Ehre sei Gott in der Höhe © CD-Cover

Ook als het over de duivel gaat klinken deze kerstcantates nog blij

Luister meeHet heeft een tijdje geduurd maar aflevering 2 van Baroque Christmas Cantatas from Central Germany is verschenen. Nu met cantates uit de belangrijke koninklijke muziekcollectie van de Saksische stad Grimma.

1 reactie

 • T.A. Zweers - rasing

  6 maanden geleden
  Inderdaad feestelijke muziek, heerlijk om in alle rust naar te luisteren. Van deze componisten had ik nog nooit gehoord. Onbekend maakt in deze zeker niet onbemind, integendeel. Het beluisteren meer dan waard.
 1. Een prachtige line-up van Bachzangers rondom een knorrige ‘Christus’
  PREMIUM
  luister mee

  Een prachtige line-up van Bachzan­gers rondom een knorrige ‘Christus’

  Ieder voorjaar verschijnt er wel weer een nieuwe opname van de Matthäus-Passion. Dit keer neemt Raphaël Pichon met Pygmalion de handschoen op. Dit ensemble dat in 2006 het licht zag, presenteert op Harmonia Mundi een prachtige line-up van hedendaagse Bachzangers, een evenwichtig klankresultaat en een spannende visie op deze onverwoestbare partituur. Beetje snel af en toe. Maar à la. Vooral de aria’s in het eerste deel gaan behoorlijk vlot en dat leidt niet altijd tot puntgave resultaten.
 1. Sopraan en organist tekenen voor Keulse kerstromantiek
  PREMIUM
  luister mee

  Sopraan en organist tekenen voor Keulse kerstroman­tiek

  Midden in de zomer ‘s nachts tot zes uur ‘s morgens super-audio opnames maken in de Dom van Keulen. Sopraan Theresa Nelles kan er over meepraten. Zij werkte vorig jaar met de Dom-organist Winfried Bönig vier nachten lang aan een romantische kerst-cd terwijl de ochtendzon langzaam door de gebrandschilderde ramen drong. Het eindresultaat Romantische Weihnacht im Kölner Dom is inmiddels leverbaar op het label Aeolus.
 2. Deze ‘Opstanding’ gaat de historie in als schot in de roos
  PREMIUM
  luister mee

  Deze ‘Opstanding’ gaat de historie in als schot in de roos

  Is er een passie waarin ook de vrouwen nog iets te zeggen hebben? Zeker, in zijn uit 1708 stammende La Resurrezione (‘De Opstanding’) voert Händel niet alleen de evangelist Johannes, de gevallen duivelse aartsengel Lucifer en nog een andere engel ten tonele maar ook Maria Magdalena en Maria van Cleophas. We komen ze tegen op de dagen tussen Jezus’ kruisdood en verrijzenis. Met dank aan het label Linn Records uit Glasgow.