Volledig scherm
PREMIUM

Performers hebben Rheinberger ècht in hun genen zitten

RecensieMensen vragen weleens: krijg je nou nooit genoeg van die klassieke muziek? Altijd weer die Beethoven en Mozart? Mijn antwoord is nee en zolang er nog zoveel op cd te ontdekken valt, blijft het nee.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

Zeker wanneer er series blijven lopen zoals 'The Romantic Piano Concerto' van het Engelse kwaliteitslabel Hyperion. Dat is nu bij aflevering 76 aangekomen en opnieuw is het smullen geblazen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dirigente JoAnn Falletta gaat voor 100 procent Kodály
  PREMIUM
  RECENSIE

  Dirigente JoAnn Falletta gaat voor 100 procent Kodály

  Een perfect muziekprogramma combineert bekende klanken altijd met minder gangbaar repertoire. En dat heeft het Buffalo Philharmonic Orchestra onder leiding van JoAnn Falletta (chef-dirigent sinds 1999) goed in de oren geknoopt. Zijn nieuwste cd presenteert naast de Dansen van Galánta en de Pauwvariaties ook de Dansen van Marosszék en het Concert voor Orkest. Stuk voor stuk composities van de Hongaarse componist Zoltan Kodály (1882-1967).