Dutch Masters, een eerbetoon aan negentig jaar Nederlandse muziek.
Volledig scherm
PREMIUM
Dutch Masters, een eerbetoon aan negentig jaar Nederlandse muziek. © Deutsche Grammophon

Pianohelden als paladijnen voor de Nederlandse muziek

Luister meeDe gebroeders Lucas (1993) en Arthur (1996) Jussen hebben al de nodige wapenfeiten op hun naam staan. Prachtige optredens en indrukwekkende cd’s maakten de afgelopen jaren duidelijk met wat voor een fenomeen we te maken hebben. En nu brengt Deutsche Grammophon niet het makkelijkste maar wel het mooiste dubbelalbum van de pianohelden tot nu toe uit: Dutch Masters. Een eerbetoon aan negentig jaar Nederlandse muziek en aan de pianodocent Ton Hartsuiker (1933-2015).

0 reacties

 1. Le Caravansérail biedt vocale acrobatiek van de hoogste orde
  PREMIUM
  Luister mee

  Le Caravansé­rail biedt vocale acrobatiek van de hoogste orde

  Dit gisteren verschenen album van Harmonia Mundi past vanwege het Stabat Mater uitstekend bij de komende dagen. Maar de houdbaarheid is veel langer dan de Goede Week. Het ensemble Le Caravansérail onder leiding van Bertrand Cuiller vult het vocale meesterwerk van Domenico Scarlatti (1685-1757) immers aan met prachtige operaklanken en een profane cantate, en sonates voor harp, cembalo en viool die we het hele jaar door kunnen draaien.
 2. Juweel van een oriëntaals album geeft nieuwe prikkels en bruist van plezier
  PREMIUM
  Luister Mee

  Juweel van een oriëntaals album geeft nieuwe prikkels en bruist van plezier

  Vier jaar bestaat het Franse label Château de Versailles Spectacles nu en er zijn inmiddels 60 waardevolle cd’s en dvd’s verschenen. Alle reden voor International Classical Music Awards (ICMA) om het de titel ‘label van het jaar 2022' toe te kennen. Feest dus. En ‘Versailles’ viert het onder meer met het nieuwste album van de Canadese sopraan Florie Valiquette, getiteld: La Captive du Sérail (‘De gevangene van de harem’).