Volledig scherm
PREMIUM
'Leonore' door René Jacobs © pr

René Jacobs tekent voor een heerlijke start van het Beethovenfeest

Luister meeHet zal weinigen ontgaan zijn: 2020 is een Beethovenjaar. De grote maestro uit Bonn zag 250 jaar geleden het levenslicht. Harmonia Mundi vond het terecht nodig zich te profileren met een nieuwe uitvoering van Leonore, de oervorm van Beethovens enige opera Fidelio.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Melancholieke ontboezemingen aan de vooravond van de wereldbrand
  PREMIUM
  Luister mee

  Melancho­lie­ke ontboeze­min­gen aan de vooravond van de wereld­brand

  Nu de herdenkingen van 75 jaar bevrijding ras op ons afkomen, verdient deze indrukwekkende box van Etcetera uit 2015 als vanzelf weer ieders belangstelling. Op tien cd’s brengt Forbidden Music in World War II een staalkaart van negentien Nederlandse componisten die door de nazi’s als makers van ‘ontaarde’ kunst op de zwarte lijst werden gezet. Ze kregen niet zelden met vervolging te maken. Niet dat hun muziek zo avant-gardistisch was maar ‘gewoon’ vanwege hun joodse afkomst of anti-nazi houding.