Easter Cantatas
Volledig scherm
PREMIUM
Easter Cantatas © PR

Schatgraverij door Keulse vrienden levert verrassend luisterplezier op

luister meeAfgelopen zondag was de zogenaamde ‘wezenzondag’, de zevende en laatste zondag van Pasen. Dus het kan nog net: deze recensie van paascantates van Georg Philipp Telemann. Ik kreeg het album van CPO direct ná Pasen maar had het niet graag willen missen. Want met cd’s van de Kölner Akademie onder leiding van Michael Alexander Willens zit je altijd goed. Ze verkennen het repertoire met een voorliefde voor onbekende muziek en zetten meteen standaarduitvoeringen neer. De teller is de vijftig inmiddels al voorbij.

3 reacties

 • T.A. Zweers - rasing

  2 jaar geleden
  Maarten-Jan, dank voor reactie.
 • Maarten-Jan Dongelmans

  2 jaar geleden
  Beste mevrouw Zweers, van deze cd zijn op dit moment nog geen links beschikbaar. Het label CPO is wat dat betreft (erg) terughoudend.
 • T.A. Zweers - rasing

  2 jaar geleden
  Helaas, nergens een link waarmee ik dit kan openen. Gebeurt vaker. Ik ben wel abonneé.
 1. Vurig vioolspel, zwijgende tongen en een tochtje op het Canal Grande
  PREMIUM
  Luister Mee

  Vurig vioolspel, zwijgende tongen en een tochtje op het Canal Grande

  Van Antonio Vivaldi (1678-1741), de ‘Rode Priester’, is heel veel muziek bewaard gebleven. Volgens sommigen te veel. Maar geen complete Mis, al ligt er in Warschau een omstreden partituur met de titel Sacrum die het RV-nummer 586 heeft. Merkwaardig. Gelukkig hebben we Les Arts Florissants en dirigent Paul Agnew nog. Zij vullen de lacune op met de sprankelende cd The Great Venetian Mass, een uitgave van Harmonia Mundi.
 2. In de ban van een zingende dirigent
  PREMIUM
  luister mee

  In de ban van een zingende dirigent

  In mijn bewustzijn is Michel Corboz (1934-2021) een beetje weggezakt. Zeker wanneer ik hem vergelijk met de grote pioniers van de Oude Muziek als Leonhardt, Harnoncourt, Koopman, Savall en Gardiner. Maar de Zwitserse dirigent heeft wel degelijk baanbrekend werk verricht. Met name met zijn Ensemble Vocal de Lausanne en zijn musici en zangers uit Lissabon. Erato brengt Corboz’ opnamen van renaissance- en barokmuziek nu uit in The Complete Erato Recordings.
 3. Sprookjesachtige natuurgeluiden van een Afro-Amerikaanse kanjer
  PREMIUM
  Luister mee

  Sprookjes­ach­ti­ge natuurge­lui­den van een Af­ro-Amerikaan­se kanjer

  Haar ster stijgt nu haar oeuvre geleidelijk bekender wordt. Florence Beatrice Price (1887-1953) was de eerste Afro-Amerikaanse componiste van wie een compositie op de lessenaars van een ‘wit’ orkest kwam te liggen. We schrijven 1933. Maar veel van haar muziek heeft ze zelf nooit horen uitvoeren. Op het label Naxos wordt die ereschuld in de serie American Classics met verve ingelost.