Secret Sisters - Saturn return
Volledig scherm
Secret Sisters - Saturn return © PR

Secret Sisters brengen de schoonheid van de troost

VideoMet hun vierde album Saturn return reiken de zussen Laura en Lydia Rogers nog verder naar de toekenning van de status als de Everly Sisters van de popmuziek. 

Twee jaar geleden waren de prachtige vocale harmonieën al het handelsmerk van de verpletterende comeback-plaat You don’t owe me anymore  van de Secret Sisters, zoals de echte artiestennaam van de gezusters Rogers luidt. Met hulp van producer Brandi Carlile  en een crowdfundingsactie redden ze zichzelf toen van de vergetelheid.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

En zie, met opnieuw Carlile als gids en Phil en Tim Hanseroth achter de knoppen in de studio slagen de Secret Sisters er opnieuw in om de luisteraar te betoveren met hun meerstemmige en unisono samenzang en tien bloedstollende liedjes, die de zussen deze keer zonder hulp van derden, maar op eigen kracht schreven. 

De uit de Amerikaanse staat Alabama afkomstige zussen sluiten aan op het mooiste dat de country- en folkmuziek in de Verenigde Staten hebben voortgebracht. Ze brengen gevoelige en innemende teksten over en voor mensen. Hun liedjes bevatten de schoonheid van de troost, voor eenieder die om wat voor reden dan ook steun zoekt in de muziek.

Gestileerd, maar oprecht

Saturn return is in productie en arrangement een tikkeltje gestileerder dan zijn voorganger, maar niet minder oprecht. De getraumatiseerde medemens krijgt een hart onder de riem gestoken in het pakkende Cabin. Zij die er wat langer over doen om zichzelf een weg in het leven te banen, zullen zich herkennen in het prachtige Late bloomer.

Fair heeft het typische verhalende karakter van de folksong, met een rake observatie over hoe het is om aan de goede kant van de streep te staan en de ander die je dierbaar is aan de verkeerde. Slotlied Healer in the sky is de Secret Sisters´ eigen Hallelujah:  een majestueus, bezwerend lied met een krachtig mantra. 

Jammer, dat ze dit jaar in Nederland alleen in Paradiso in Amsterdam optreden.     

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Grundmann-Quartett kan uitstekend uit de voeten met Druschetzky’s capriolen
  PREMIUM
  Recensie

  Grund­mann-Quar­tett kan uitstekend uit de voeten met Druschetzky’s capriolen

  Grasduinen in onbekend repertoire kan mooie pareltjes opleveren. Bij het Duitse label CPO weten ze daar alles van. Het Grundmann-Quartett is in 2013-2014 opnamen gestart voor een (complete?) serie hobokwartetten van Georg Druschetzky (1745-1819) en het (vorig jaar pas uitgebrachte) eerste deel mag er wezen. Hoboïst Eduard Wesley is de ster maar Ulrike Titze, viool, Bettina Ihrig, altviool, en Ulrike Becker, cello, kunnen er ook wat van.