Challenge Classics met meerdelige werken van Willem de Fesch.
Volledig scherm
PREMIUM
Challenge Classics met meerdelige werken van Willem de Fesch. © Challenge Classics

Slordige presentatie ontsiert fijne muziek van Händels muzikale maatje

Bij oudere cd’s kwam het geregeld voor: te weinig tracks, waardoor het zoeken naar muzikale onderdelen van het programma behoorlijk bemoeilijkt werd. Onbegrijpelijk dat het nieuwe album van Challenge Classics met meerdelige werken van Willem de Fesch (1687-1761) slechts zeven tracks telt. Best onhandig. Nu ben je niet alleen ‘gedwongen’ alle Concerti Grossi en het Vioolconcert in c in hun geheel af te luisteren maar worden je ook de onderliggende tempoaanduidingen onthouden. Foei. Mag eigenlijk niet voorkomen.

0 reacties

 1. Beeldmateriaal toont Mariss Jansons op zijn best in Oslo
  PREMIUM
  luister mee

  Beeldmate­ri­aal toont Mariss Jansons op zijn best in Oslo

  Ruim een jaar geleden overleed de Letse maestro Mariss Jansons (1943-2019) in Sint-Petersburg. Hij was muzikaal leider van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam maar zwaaide jaren eerder ook het stokje als chef-dirigent in de Noorse hoofdstad (1979-2002). Daar kwam hij terecht nadat de Sovjets een assistentschap bij de grote Von Karajan in Berlijn hadden weten te verhinderen. Zijn cd-opnamen en dvd’s met het Oslo Philharmonic Orchestra zijn nu verschenen op Warner Classics.
 2. Met Richard Bonynge wegdromen tussen wolken van tule en trippelende spitzen
  PREMIUM

  Met Richard Bonynge wegdromen tussen wolken van tule en trippelen­de spitzen

  Operadirigent Richard Bonynge, ooit een beetje spottend Mr. Joan Sutherland genoemd omdat hij altijd uitvoeringen van zijn beroemde zingende vrouw dirigeerde, wordt in september 91 jaar maar is allerminst vergeten. Het label Decca eert hem met de 45 cd’s tellende Richard Bonynge Complete Ballet Recordings. Daarmee onderstreept de platenmaatschappij dat Bonynge (spreek uit: Bonning) decennialang - naast zijn vele activiteiten als promotor van belcanto opera’s - ook een gedreven pionier van de romantische balletmuziek is geweest.
 1. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

 2. Brand legt Nijmeegse schuur in de as
  Play

  Brand legt Nijmeegse schuur in de as