After the Darkness
Volledig scherm
PREMIUM
After the Darkness © Cobra Records

The Hague String Trio laat luisteraars in trance achter

RECENSIEDriekwart eeuw geleden draaiden de verbrandingsovens in concentratiekampen als Auschwitz en Buchenwald op volle toeren. Ook ‘entartete’ componisten werden daar door de nazi’s vergast. Een aantal van hen kwam echter eerst nog in Terezin (Theresienstadt), het bizarre interneringskamp bij Praag, terecht. Hier werd met een cultureel programma de schijn van menselijkheid opgehouden. De dames van het in 2006 ontstane The Hague String Trio staan er op stijlvolle en vooral indringende wijze bij stil. 

1 reactie

 • C.M.E. Well

  4 jaar geleden
  Wat een mooie recensie bij deze prachtige muziek. En wat een ontdekking, de muziek van deze talentvolle, wreed omgebrachte componisten. Een waar eerbetoon, zeer de moeite om te beluisteren. 
 1. Franse jongeheren vormen een prima match
  PREMIUM
  met video

  Franse jongeheren vormen een prima match

  Tijd om hem uit het oog te verliezen krijgen we niet. Violist Théotime Langlois de Swarte is nog maar net het land uit of zijn nieuwste cd ligt al in de verkoop. Samen met de klavecinist Justin Taylor stort de barokspecialist zich voor het label Alpha op de kamermuziek van de familie Francœur. De twee jonge sterren van de Oude Muziek grossieren daarbij in de wereldpremières en nemen en passant ook nog delicatessen van Rebel, Anet en Durocher mee.
 2. Kurt Masur: de hardnekkige strijder voor muziek, mens en maatschappij
  PREMIUM
  luister mee

  Kurt Masur: de hardnekki­ge strijder voor muziek, mens en maatschap­pij

  De Duitse dirigent Kurt Masur (1927-2015) stevent hard op zijn honderdste geboortejaar af. In deze 70 cd’s tellende box vinden we de complete opnamen die hij maakte voor EMI en Teldec in de jaren 1974-2009. De maestro bouwde gedurende de DDR-tijd naam en faam op in Dresden en Leipzig, was politiek actief tijdens de massale volksdemonstraties van 1989 en maakte na de ‘Wende’ in 1991 de overstap naar New York. Een charismatische wereldburger. Maar wat was zijn geheim?
 3. Rollercoaster ‘Armida’ is een echte eye-opener voor operafans
  PREMIUM
  Luister mee

  Rollercoas­ter ‘Armida’ is een echte eye-ope­ner voor operafans

  Sinds 1984 - het jaar van de succesfilm Amadeus - is de componist Antonio Salieri (1750-1825) weer helemaal ‘back in business’ en stijgt met name de waardering voor zijn opera’s. Het nieuwste wapenfeit? De wereldpremière op cd van de opera Armida, twee zomers geleden op twee schijfjes door Aparté opgenomen in de Parijse Philharmonie. Met ‘onze’ Lenneke Ruiten in de titelrol en de Oude Muziek expert Christophe Rousset op de bok.