Volledig scherm
PREMIUM
The Sixteen © Coro

Topkoor The Sixteen staat voor de hogeschool van de ensemblezang

Vanaf 2011 heeft Harry Christophers met zijn topkoor The Sixteen op zijn eigen label CORO een mooie collectie missen en motetten van Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594) opgebouwd. De serie bereikte eind vorig jaar de achtste aflevering, waarin met name de paastijd en Witte Donderdag centraal staan.

The Sixteen

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Melancholieke ontboezemingen aan de vooravond van de wereldbrand
  PREMIUM
  Luister mee

  Melancho­lie­ke ontboeze­min­gen aan de vooravond van de wereld­brand

  Nu de herdenkingen van 75 jaar bevrijding ras op ons afkomen, verdient deze indrukwekkende box van Etcetera uit 2015 als vanzelf weer ieders belangstelling. Op tien cd’s brengt Forbidden Music in World War II een staalkaart van negentien Nederlandse componisten die door de nazi’s als makers van ‘ontaarde’ kunst op de zwarte lijst werden gezet. Ze kregen niet zelden met vervolging te maken. Niet dat hun muziek zo avant-gardistisch was maar ‘gewoon’ vanwege hun joodse afkomst of anti-nazi houding.