Nuits, door Véronique Gens.
Volledig scherm
PREMIUM
Nuits, door Véronique Gens. © Alpha/Palazzetto Bru Zane

Véronique Gens betovert, óók met haar zijsprongetje richting Edith Piaf

De zomernachten zijn kort en zwoel. Op het journaal hebben ze het over plaknachten. Tijd dus om overdag eens te genieten van de cd Nuits (‘Nachten’), een coproductie van de labels Alpha en Palazzetto Bru Zane, opgenomen in de Luikse Salle Philharmonique.

 1. The Gesualdo Six bieden welkom hebbeding voor beoefenaars en fans van koorzang in coronatijden
  PREMIUM
  RECENSIE

  The Gesualdo Six bieden welkom hebbeding voor beoefe­naars en fans van koorzang in coronatij­den

  In drie jaar tijd drie cd’s produceren en de lat steeds hoger leggen? Voor het zeven leden tellende Britse mannenensemble The Gesualdo Six (inclusief de zelf ook meezingende 26-jarige muzikaal leider en componist Owain Park is het geen probleem. Het dit voorjaar op Hyperion uitgekomen derde album Fading (‘vervagen’) kun je niet anders omschrijven dan als een schot in de roos.
 2. Duo Tami Krausz en Shuann Chai tekent voor het nodige vuurwerk
  PREMIUM
  Luister mee

  Duo Tami Krausz en Shuann Chai tekent voor het nodige vuurwerk

  Ludwig van Beethoven (1770-1827) was niet altijd die grimmige dwarsligger met norse blik die we kennen van de afbeeldingen. Hij kon ook leuk uit de hoek komen. Bijvoorbeeld toen de componist in 1825 bij Wenen zijn collega Friedrich Kuhlau (1786-1832) ontmoette. Hij schreef toen een canon op de tekst ‘Kühl, nicht lau’ met gebruikmaking van het beroemde B.A.C.H.-thema. Een grappige geste die ongetwijfeld gewaardeerd werd.