De cover van George Philipp Telemann's Christmas Cantatas III
Volledig scherm
PREMIUM
De cover van George Philipp Telemann's Christmas Cantatas III © PR

Vier wereldpremières met beweeglijke kerstmuziek vol verlangen

recensieRECENSIE - Schrik niet. Ik weet dat het nog sinterklaas moet worden. Maar dit is ook geen volbloed kerst-cd. De eerste helft van het album Georg Philipp Telemann Christmas Cantatas III bestaat uit twee cantates van Telemann voor de adventsperiode (de vier weken voorbereidingstijd op Kerstmis). De rest van deze nieuwe release van CPO wordt gevuld met twee cantates voor tweede kerstdag.

0 reacties

 1. Uitdagende hymne aan het stervende leven
  PREMIUM
  luister mee

  Uitdagende hymne aan het stervende leven

  Komende dinsdag vieren gelovigen Allerzielen, de dag waarop wereldwijd de overledenen worden herdacht. Afscheid nemen, sterven en herdenken: het zijn elementen uit het leven die op veel kunstenaars inspirerend overkomen. Ook op de oud-Componist des Vaderlands Willem Jeths (1959). Challenge Classics presenteerde in de afgelopen maand maart zijn Requiem dat vier jaar geleden in het Amsterdamse Concertgebouw in première ging.
 2. Pianohelden als paladijnen voor de Nederlandse muziek
  PREMIUM
  Luister mee

  Pianohel­den als paladijnen voor de Nederland­se muziek

  De gebroeders Lucas (1993) en Arthur (1996) Jussen hebben al de nodige wapenfeiten op hun naam staan. Prachtige optredens en indrukwekkende cd’s maakten de afgelopen jaren duidelijk met wat voor een fenomeen we te maken hebben. En nu brengt Deutsche Grammophon niet het makkelijkste maar wel het mooiste dubbelalbum van de pianohelden tot nu toe uit: Dutch Masters. Een eerbetoon aan negentig jaar Nederlandse muziek en aan de pianodocent Ton Hartsuiker (1933-2015).