Volledig scherm
Bo Outlaw & Loiten Twang - Lonestar State Of Mind © PR

Vikingencowboys kleuren binnen de lijntjes

RECENSIE - De Noorse band Bo Outlaw & Loiten Twang moet een groot bewonderaar zijn van de country van de oude school uit Nashville. Het is dat er bij wordt verteld dat ze Vikingen zijn met een zwak voor countrymuziek, anders zou je toch denken dat je met een groepje muzikale Texaanse cowboys hebt te maken.

In alles ademt de muziek van de stoere blonde zanger Bjørn Flaaseth en zijn maats de sfeer van bier, rodeo en barbecue. De liedjes op de nieuwe cd Lonestar State Of Mind zijn vormgegeven volgens de vaste regels van het genre en de Vikingencowboys kleuren netjes binnen de lijntjes ervan.

Innemend
Geen verrassingen dus voor wie bekend is met dit soort muziek, maar het wordt wel gedaan met een enthousiast soort overtuiging die innemend is.

Vormvastheid
Aan de vormvastheid zal zeker hebben bijgedragen dat de Noren de opnames maakten in Nashville, onder toeziend oog en oor van de in dit soort producties ervaren Amerikaan Jim Lightman. Zowel in tekst als muziek is dit een ode aan de bakermat van de country, met zijn hardwerkende cowboys, dieseltrucks en muzikale helden als Waylon Jennings, Willie Nelson en George Jones.

Gooi nog maar een T-Bonesteak op de kooltjes, mannen​.