Volledig scherm
PREMIUM
Vader en zoon Dolfing. © Eveline van Elk

100-jarige Dolfing in Druten maakt alles waterdicht, voor heel Nederland

REPORTAGEDRUTEN - Familiebedrijf Dolfing in Druten bestaat 100 jaar. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Geert Dolfing jr.: ,,Mensen rijden langs en zien niets gebeuren. Dat dat bedrijf nog bestaat, zeggen ze dan.” Niets is minder waar. Dolfing is alive and kicking. Tijdens de open dag op 18 mei kunnen bezoekers het met eigen ogen zien.

Volledig scherm
Hier wordt een las gemaakt voor een waterbed. © Eveline van Elk

Het is buiten het pand dan misschien wat stil, binnen is er volop bedrijvigheid. Eigenaar Geert Dolfing jr. (36) en vader, voormalig eigenaar Peter Dolfing (64) lopen door de verschillende ruimten.

Ze passeren de ene na de andere zogenoemde hoogfrequent lasmachine. Daarmee kan veel sneller worden gewerkt omdat het materiaal bij hoogfrequent lassen van binnenuit wordt verwarmd.

De Dolfings maken er verschillende specialistische waterdichte en luchtdichte producten mee. Op de begane grond regenpakken. Op de eerste verdieping matrassen voor waterbedden. Medewerkers pakken stukken polyurethaan, leggen ze in een mal in de machine en laten de ‘pers’ zakken om ze aan elkaar te lassen.

Peter: ,,De meeste bedrijven hebben machines met een generatorvermogen van 2 en 4 kilowattuur staan. Wij hebben machines van 10, 25 of 50. Ik denk in totaal een stuk of 30.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal