18 vaten met xtc-afval gedumpt in sloot in Horssen

VideoHORSSEN - Na een melding heeft de politie in een sloot langs de Kloosterweg in het buitengebied van Horssen een serie vaten met chemicaliën aangetroffen. De vaten bevatten waarschijnlijk afvalvloeistoffen van een drugslaboratorium.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid gaat het mogelijk om afval van een xtc-laboratorium. ,,Een eerste onderzoek leert dat het niet basisch of zuur is. Maar het bevat in elk geval vluchtige stoffen, oplosmiddel.’’

De Kloosterweg is voor de veiligheid afgezet voor alle verkeer door de politie. 
Een brandweereenheid uit Druten heeft de vaten uit de sloot getild. De meeste blauwe vaten hadden een inhoud van zo'n 30 liter. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om het afval weg te halen. 

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio zijn dumpingen in het buitengebied 'helaas hot'. ,,In de regio Maas en Waal komt het niet zo veel voor maar aan de westkant van onze veiligheidsregio gebeurt het veel vaker.’’ Net als overigens in oost-Brabant en Noord-Limburg. 

Een politieagent legt uit waarom juist de Kloosterweg gekozen is als dumpplek. ,,Het is hier in de nacht erg donker. Er komt nauwelijks iemand langs. De boerderij die vlakbij staat is niet meer bewoond. Niemand die je ziet.’’

Volledig scherm
De vaten worden klaargezet om afgevoerd te worden. © DG
Volledig scherm
De vaten worden uit de sloot langs de Kloosterweg in Horssen gevist. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal