In de uiterwaarden bij Druten spoelde door het hoge water in juli een houten beeld aan. Henk Kusters uit Afferden haalde het uit de blubber nam het liefdevol op. Het blijkt eigendom te zijn van Heiderose Birkenstock-Kotalla, een Duitse vrouw die aan de rivier de Wupper woont. Kusters brengt het beeld naar haar terug.
Volledig scherm
PREMIUM
In de uiterwaarden bij Druten spoelde door het hoge water in juli een houten beeld aan. Henk Kusters uit Afferden haalde het uit de blubber nam het liefdevol op. Het blijkt eigendom te zijn van Heiderose Birkenstock-Kotalla, een Duitse vrouw die aan de rivier de Wupper woont. Kusters brengt het beeld naar haar terug. © Vincent Schoutsen

Aangespoelde Duitse ‘Sitzende’ gaat terug naar huis: ‘Ik dacht: er komt een dag dat iemand zich meldt’

In juli spoelde ze door het hoge water aan in de uiterwaarden bij Druten. Een houten vrouwenfiguur uit Duitsland. Henk Kusters (62) uit Afferden haalde haar uit de bagger. ,,Ik dacht: er komt een dag dat iemand zich meldt.”

1 reactie

 • janv meulen

  2 maanden geleden
  Mooi verhaal Henk, zo komt het toch weer mooi terug bij de eigenaar. Hopelijk doe je niet vaker zulke vondsten , dan is het voor velen niet goed !!!
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

Maas en Waal