Volledig scherm
Gerry heeft haar trouwring weer om de vinger. © Eigen foto

Afvaldienst vindt in 5 minuten Gerry's trouwring in glasbak

WINSSEN - Gerry Schreven (69) uit Winssen verloor dinsdag haar trouwring in de glasbak bij de Jumbo in haar dorp. Een dag later vonden de gemeentewerkers en mensen van de Dar de ring terug.

Dinsdagmiddag bracht Schreven haar lege flessen naar de glascontainer. De bak aan de Leegstraat zat vrij vol. ,,De grote flessen had ik er ingedaan, maar de kleintjes pasten niet meer. Daarom drukte ik het glas wat aan.” 

Toen ze haar hand uit de bak omhoog haalde, miste ze één ring: haar trouwring. 

Er zelf uithalen dat is bij zo’n ondergrondse container niet mogelijk. Daarom schakelde ze afvalinzameler Dar in. ,,Ze vertelden me dat het een speld in de hooiberg zou zijn.” Toch deden twee Dar-medewerkers en twee gemeentewerkers woensdagochtend een poging. Met succes: vijf minuten nadat de eerste berg glas op stoep lag, was de ring gevonden. 

Schreven en haar man stonden er bij toen de ring ineens over de stoep rolde. ,,Wat was ik blij toen de ring weer om mijn vinger zat. Ik heb meteen appelflappen gehaald om het te vieren.’’

Volledig scherm
Het eerste glas valt op de stoep. © Truusje Grana Rodriquez – Van Zanten
Volledig scherm
Gerry Schreven heeft haar ring terug. © Truusje Grana Rodriquez – Van Zanten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal