Volledig scherm
Sneden in de afdekzeilen van de Wamelse maiskuil. © Eigen foto.

Agro-vandalen richten zich nu op al geoogste mais

WAMEL - Er is opnieuw vandalisme gepleegd bij een agrariër in Maas en Waal. De afdekzeilen en anti-kraaiennetten over een enorme maiskuil aan de Weteringstraat zijn met talloze messneden onbruikbaar gemaakt.

Slachtoffer is het rundveebedrijf van de gebroeders Reijnders. Volgens Johan Reijnders werd de schade aan de maiskuil, die op enige afstand van de boerderij ligt, bij toeval ontdekt. ,,Was dat niet zo, en was de broei erin gekomen, dan hadden we voor 80.000 euro aan mais kunnen weggooien.’’

Schade

Vanaf dat moment zou de mais namelijk niet meer geschikt zijn als voer voor de runderen. Nu is de schade beperkt tot 'slechts' 1.500 euro aan materiaalkosten.

Geteisterd

Het Land van Maas en Waal wordt de afgelopen tijd geteisterd door vandalisme. Bij Maasbommel leidde een metalen staaf in de mais voor grote schade aan een landbouwmachine. Ook werden spijkers over maisakkers gestrooid. Dat is levensgevaarlijk voor de dieren die het eten. Ook werden er hooibalen vernield. Eerder dit jaar werden in Boven-Leeuwen en Horssen honderden fruitbomen omgezaagd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Maas en Waal