Volledig scherm
Willem van der voort en Peter van Swam gaan richting de Noordkaap. © Eveline Van Elk

Al 2.035 euro voor Voedselbank met tocht naar de Noordkaap

BEUNINGEN/ DRUTEN – In twee weken naar het noordelijkste puntje van Europa én weer terug, voor een goed doel. Willem van der Voort uit Beuningen en Drutenaar Peter van Swam rijden met hun jeep naar de Noordkaap en koppelen aan de reis een inzamelingsactie voor de Voedselbank van Wijchen en Beuningen.

Van der Voort en Van Swam (Team Showlight) vertrekken vrijdag naar de Duitse havenstad Hamburg, waar hun 8500 kilometer lange expeditie zaterdag officieel start. Via Denemarken en Zweden rijdt het duo naar Noorwegen, zonder snelwegen te kiezen en navigatie te gebruiken. Finland, Rusland, de Baltische Staten en Polen worden doorkruist op de terugweg. Zondag 11 maart wacht de twee een feestelijke ontvangst in Beuningen.

Team Showlight hoopte 750 euro op te halen voor de Voedselbank. Met intussen 2.035 euro op de teller is dat doel al ruimschoots behaald. Meer informatie over het project, donaties en een reisblog op showlight.nl/expedition

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal