Volledig scherm
De haven van Alphen. © DG

Alphenaar vermoedelijk overboord geslagen bij inhalen visnet

De verdronken visser uit Alphen, Jan van Mil, is vermoedelijk overboord geslagen bij het inhalen van visnetten. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval.

Het levenloze lichaam van de 64-jarige Van Mil werd woensdagmiddag bij de oever van de Oijense Veerweg gevonden. De politie was de man gaan zoeken, nadat eerder die middag zijn boot leeg de haven was komen binnendrijven. In de boot lag wel een hoeveelheid vers gevangen vis, maar van de eigenaar was geen spoor te bekennen. Omstanders herkenden de boot van Van Mil, die vaak op de Maas aan het vissen was, en waarschuwden de politie.

De lage temperatuur van het water kan nog van invloed zijn geweest, ook kan het slachtoffer onwel zijn geworden. De Alphenaar droeg die dag een kunststof vissersbroek die het zwemmen kan bemoeilijken. Of dat nog een rol heeft gespeeld, kan de politie niet zeggen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal