Wethouder Sjef van Elk zoekt tastend zijn weg onder begeleiding van een vertegenwoordiger van Visio.
Volledig scherm
Wethouder Sjef van Elk zoekt tastend zijn weg onder begeleiding van een vertegenwoordiger van Visio. © Eveline Van Elk

Als een blinde door Druten op de Dag van de Witte Stok

DRUTEN - Medewerkers van het Oogcafé Druten besteedden dinsdag aandacht aan de Dag van de Witte Stok. Ze liepen, onder meer samen met wethouder Sjef van Elk, met een simulatiebril op door het centrum van het dorp, als waren ze blind. Ook passanten vroegen ze om een ‘blindenbril’ op te zetten en te ervaren wat blinden en slechtzienden voor moeilijkheden tegenkomen.

De Dag van de Witte Stok heeft als doel om verkeersdeelnemers erop attent te maken dat ze moeten stoppen voor iemand die zijn witte stok uitsteekt. 

Geblokkeerde ribbeltegels

,,Veel mensen weten dat niet”, zegt een woordvoerder van blindenorganisatie Visio die de dag organiseert. Ook worden de ribbeltegels voor blinden vaak gebruikt om er fietsen of andere obstakels op te zetten. 

Oogcafé met veel samenwerkingspartners

Het Oogcafé Druten is in 2018 opgezet op initiatief van Harry van Deelen van de Senior Digi Club. Ook Stichting Meer voor Mekaar, Oogvereniging Gelderland en Visio Revalidatie & Advies Nijmegen doen mee aan dit Oogcafé.  Het wordt tien keer per jaar gehouden op de laatste donderdag van de maand in de foyer van cultureel centrum D’n Bogerd aan de Van Heemstraweg in Druten. 

Maas en Waal