André van den Hurk is één van de vier nieuwe wethouders in Buren

HORSSEN/BUREN - Het Drutense CDA-raadslid André van den Hurk wordt wethouder in Buren namens de partij Gemeentebelangen Buren. Van den Hurk was eerder wethouder in Druten en zit als enige raadslid namens zijn partij in de Drutense gemeenteraad.

Volledig scherm
André van den Hurk. © Eveline van Elk

De Horssenaar zegt ‘met weemoed in zijn hart’ de ontslagbrief aan de Drutense burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld te hebben geschreven. Die brief is woensdag in het Drutense gemeentehuis gearriveerd. Hij biedt zijn ontslag aan per 21 januari 2020, dus met onmiddellijke ingang.

Hij schrijft dat hij begin december ‘voor mij geheel onverwacht’ door de fractie Gemeentebelangen Buren gevraagd werd om wethouder te worden in de gemeente Buren. Hij is daar dinsdag beëdigd en geïnstalleerd.

Een zeer kleurrijk raadslid
‘Op 29 maart 2018 kwam ik wederom namens het CDA in de gemeenteraad en vond het een eer om de inwoners van Druten te vertegenwoordigen in de gemeentepolitiek', zo schrijft Van den Hurk. ‘Bevoorrecht ben ik, dat ik sinds 1998 (met een onderbreking van 4 jaar) als commissielid, vervolgens raadslid, wethouder en wederom raadslid, namens vele honderden CDA kiezers het christen democratisch appel en het algemeen belang heb mogen dienen.’

Van den Hurk was voorzitter van de Drutense auditcommissie en afgevaardigde in de Euregio. Hij was een zeer kleurrijk raadslid dat nooit om een grap verlegen zat en bedreven in het politieke theaterspel.

Hij schrijft dat hij de ‘zeer belangrijke keuze, namelijk wel of niet herindelen met de gemeente Wijchen’ nog graag had willen meemaken.

Maas en Waal