Appartement Wijchen onbewoonbaar na keukenbrand

VideoWIJCHEN - Een appartementencomplex aan de Hoogmeer in Wijchen is zaterdag rond 17.30 uur ontruimd. Oorzaak is een keukenbrand in een van de woningen.

De bewoonster zou terwijl ze aan het koken was rookontwikkeling bij de koelkast hebben gezien. De vrouw verliet daarop haar woning. 

De gealarmeerde brandweer kreeg de brand snel onder controle. Toch lijkt de woning boven het appartement waar de brand woedde ook beschadigd. 

Omdat er veel rook vrij kwam bij de brand heeft de brandweer zes appartementen ontruimd.  Het zou gaan om alleenstaanden en enkele gezinnen.

Met behulp van blazers wordt de rook uit de woningen verdreven. Hoe laat de bewoners van de onbeschadigde woningen weer terug naar binnen mogen, is niet bekend.  Rond 18.45 stonden zij nog buiten het complex. 

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Volledig scherm
Een appartement aan de Hoogmeer in Wijchen is voorlopig onbewoonbaar nadat er zaterdag een brand woedde. © Mike Hofman/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal