Appel-over-ijs in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Wat doe je met appels die over zijn van het fruitwandelen en fruitfietsen? Maak er ijs van, dachten ze bij de Beneden-Leeuwense ijssalon Ohlala.

Dus lag er daags na het dijkensportweekend appelijs in de bakken. Gemaakt van eigen Maas en Waalse appels, gekweekt door teler Van Aanholt. Hoe streek wil je het hebben?

'IJsmeester' Hans van Leeuwen had het nog niet eerder gedaan, appelijs maken. Maar hij was tevreden: ,,Het smaakt heerlijk.’’ Eerder maakte hij wel streekijs met kersen en aardbeien van eigen bodem.

Volledig scherm
Appelijs bij Ohlala. © Ohlala
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal