Kunst van Bert Reuvers.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunst van Bert Reuvers. © KunstKring Wijchen

Atelierroute Wijchen maakt comeback

UITGAANSTIPWIJCHEN - Zeven jaar was er jaarlijks een atelierroute in Wijchen. In 2018 moest er een vet kruis gezet worden door de plannen, vanwege een tekort aan exposanten. Maar zaterdag en zondag (vandaag en morgen) is het weer zover. Op 22 locaties in de gemeente Wijchen tonen 35 (amateur)kunstenaars recent werk.

,,Verleden jaar hadden we niet het minimum aantal deelnemers die we voor een atelierroute willen hebben. Het waren er achttien. We willen er steeds minstens twintig hebben. Dat heeft te maken met het gegeven dat iedere deelnemer een kleine bijdrage levert omdat we het anders als KunstKring financieel niet kunnen bolwerken”, zegt Hannie Zwinkels (63) van KunstKring Wijchen. Ze is secretaris van het bestuur dat verleden jaar liet weten: ‘Met een klein aantal deelnemers missen we de spreiding en diversiteit, aan kunstvormen en locaties, die de Atelierroute de afgelopen jaren tot zo’n succesvol evenement maakten, dat honderden mensen op de been bracht.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal