Volledig scherm
Inwoners van West Maas en Waal moeten hun oud papier in de container gooien. © Dreamstime

Avri waarschuwt: geen papier naast containers

BENEDEN-LEEUWEN - Inwoners van de gemeente West Maas en Waal die losse dozen of bundels papier naast de container op straat zetten, riskeren een boete van 104 euro. Daarvoor waarschuwt Avri. De afvalinzamelaar merkt dat sommige huishoudens zich niet aan deze regels houden. 

Avri verzorgt de inzameling en verwerking van het afval in de Regio Rivierenland. Hieronder vallen tien gemeenten, waaronder West Maas en Waal. Inwoners van deze acht dorpen hebben een container waar ze hun oud papier en karton kunnen ingooien. Eén keer in de maand komt de vuilniswagen langs om alle bakken te legen. 

Veel tijd 

Een aantal bewoners plaatst er soms bundels papier of losse dozen bij, bijvoorbeeld omdat de container al vol zit. Dat is niet toegestaan, aldus Avri: het is niet goed voor de gezondheid van de papierophalers en het kost te veel tijd. Daarom maken ze alleen de container leeg.  

Een andere reden waarom Avri optreedt tegen het los aanleveren van papier is omdat het kan gaan rondwaaien over straat. 'Zo vervuilt het papier de omgeving.'

Inwoners die zich niet aan de regels houden, en toch papier naast de container plaatsen, maken kans op een boete. Deze bekeuringen, ter hoogte van 104 euro, schrijven handhavers van Avri uit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal