Volledig scherm
Jonge helden krijgen een lintje in Beuningen. © gemeente Harderwijk

Beuningen reikt eerste jeugdlintje uit

BEUNINGEN - Het eerste Beuningse jeugdlintje reikt burgemeester Daphne Bergman dit jaar nog uit. Op woensdag 20 november worden jongeren in het gemeentehuis verrast met deze nieuwe onderscheiding.   

Meerdere gemeenten hebben al langer zo’n kind- of jeugdlintje. Dit jaar introduceerde ook het Beunings gemeentebestuur deze onderscheiding. Inwoners kunnen sindsdien hun ‘jonge helden’ hiervoor aanmelden. 

Gemeente beoordeelt

Bijvoorbeeld omdat ze vinden dat deze kinderen zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving, veel vrijwilligerswerk doen of activiteiten voor de buurt organiseren. Vervolgens beoordeelt de gemeente of de opgegeven jongeren, die tussen de 6 en 18 jaar moeten zijn, voor dit lintje in aanmerking komen. 

Uitreiking op Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Dat is bij een aantal kandidaten het geval want 20 november, op de ‘Internationale Dag van de Rechten van het Kind’, krijgen de eerste jongens en meiden hun lintje. Om hoeveel onderscheidingen gaat, is nog onduidelijk. De uitreiking, die tussen 16.30 en 17.30 uur in de raadszaal plaatsvindt, moet voor de helden een verrassing zijn. 

Een jongere opgeven voor een jeugdlintje kan het hele jaar door via gemeente@beuningen.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal