Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Druten (l) en burgemeester Marijke van Beek van Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Druten (l) en burgemeester Marijke van Beek van Wijchen. © David van Haren

Bevolking gooit fusieplan Druten en Wijchen in de prullenbak, ‘Het is geen sexy onderwerp’

DRUTEN/WIJCHEN - Er komt geen fusie tussen de gemeenten Wijchen en Druten. De meerderheid van de Drutense bevolking wil niet fuseren, blijkt uit een enquête in opdracht van de gemeenten. Een zeer groot deel van de Wijchenaren ziet fuseren ook niet zitten.

12 reacties

 • Hendrik

  1 maand geleden
  rare opmerking als je er nog niet eens woont
 • de heer Jan Zomers (68)

  2 maanden geleden
  Er is maar één goede oplossing - dat Wijchen en Druten bij de gemeente Nijmegen komen.Ook Beuningen wordt hieraan toegevoegd.Zo krijg je een sterke regio waarbij Nijmegen zich in die richting kan uitbreiden.Ik zeg... doen!
 • Klaas70

  2 maanden geleden
  Ook hier sla je de plank finaal mis Ook. Druten en Wijchen staan als eerste op zichzelf en zijn niet 1 op 1 vergelijkbaar met deze gemeenten die elk hun eigen achtergrond hebben. Ten tweede nagenoeg alle gemeenten kampen met financiële tekorten dankzij onzorgvuldig overheidsbeleid. Op dit moment kiezen heel veel gemeenten ervoor om een niet sluitende begroting in te dienen als protest tegen het regeringsbeleid. Deze problematiek staat op zichzelf en is niet oplosbaar middels het achterhaalde fusie idee.
 • Klaas70

  2 maanden geleden
  Ik heb al eerder aangegeven dat ik liever meer betaal voor gemeentelijke lasten dan als burger een tweederangs positie toebedeeld te krijgen in een onevenwichtige en onsamenhangende fusiegemeente. Maar Ook, deze stelling op zichzelf slaat helemaal totaal nergens op. Er is nergens, maar dan ook nergens aangetoond dat een fusie geld bespaart. Al dit soort hele belangrijke vragen zijn totaal nul komma nul beantwoord door de politiek. De politiek speelde de angst kaart met dit soort aannames die op geen enkele wijze middels rekenmodellen o.i.d. zijn aangetoond. 
 • Jack

  2 maanden geleden
  Ze kunnen beter samen gaan met Beuningen, daar zitten al meer managers dan ambtenaren die gewoon hun werk doen!
 1. Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet
  Play

  Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet

 2. A15 dwars door Helhoek: buurtbewoners blijven in spanning
  Play

  A15 dwars door Helhoek: buurtbewo­ners blijven in spanning

Maas en Waal