De klasseerinstallatie voor gewonnen zand is inmiddels in bedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
De klasseerinstallatie voor gewonnen zand is inmiddels in bedrijf. © Eveline Van Elk

Bezwaren tegen 16 jaar trucks van zandwinning van tafel geveegd: ‘Beuningen doet níets voor ons’

WEURT/BEUNINGEN - Omwonenden van zandwinningsgebied de Beuningse Plas zijn teleurgesteld dat hun bezwaren tegen de ontzanding van tafel zijn geveegd. Ze vrezen de komende jaren voor overlast nu de zandwinning start. ,,De gemeente moet zich schamen.”

19 reacties

 • Wees

  1 jaar geleden
  Synthon was tegen ze waren bang voor stof
 • Wees

  1 jaar geleden
  Staan nu stoplichten zag ik maar het blijft een zeer gevaarlijke situatie. Gezien het geld wat is uitgegeven had er nog wel een fiets tunneltje vanaf gekund.
 • Obdam

  1 jaar geleden
  dat werkt alleen maar totdat de burgemeester naar zijn/haar volgende baantje vertrekt en dan heb je in no time een spoorlijn, snelweg, afvalstort of flatgebouw voor je neus als afscheidskado.
 • Obdam

  1 jaar geleden
  dat hebben de gemeentes stiekem zo afgesproken, bij de VNG denk ik. ze plaatsen allemaal hun windmolens aan de rand van hun gemeente. als de bezwaren dan binnenkomen zijn die voor het overgrote deel afkomstig uit de buurgemeente en kunnen dan zo van tafel worden geveegd omdat het geen burgers uit eigen gemeente zijn.
 • Obdam

  1 jaar geleden
  is overal in nederland zo: de overheid spreekt vanalles af met grote bedrijven, en als alles rond is beginnen ze. daarna word eventueel een keer de burger ingelicht en voorgehouden dat ie bezwaar kan maken, en die bezwaren worden dan in een fopprocedure standaard van tafel geveegd.of het nou zand, windmolens, zonneparken, betuwelijn of snelwegen zijn, allemaal hetzelfde verhaal.en iedereen blijft maar denken dat we in een democratie leven omdat we 1x per 4 jaar mogen stemmen en ze het een democratie noemen. word nou eens wakker. je hebt als burger nul invloed het is allemaal maar voor de show.

Maas en Waal