Het ophalen van mensen uit de concentratiekampen. Leo de Sonnaville geheel rechts.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ophalen van mensen uit de concentratiekampen. Leo de Sonnaville geheel rechts. © Foto uit boek.

Bijzonder boek voert de lezer terug naar de oorlog in Ewijk

EWIJK - Het zou maandag 4 mei in Ewijk hebben moeten barsten van de bevrijdingsactiviteiten. Het gaat allemaal niet door, behalve dan de presentatie van het boek over het dorp in de oorlog. Maar dat is dan meteen wel een heel bijzonder boek.

Een bevrijdingsontbijt, een fakkel met bevrijdingsvuur, een beach soccer toernooi, een bevrijdingsfestival, een herbeleving van een voetbalwedstrijd tussen de ‘Tommies’ en Ewijkenaren, zoals in 1944. En een boekpresentatie.

Corona verhindert uitgebreid programma

Vanwege 75 jaar vrijheid zou Ewijk bol staan van de bevrijdingsactiviteiten. ,,Het kan allemaal niet doorgaan door de coronacrisis”, zegt voorzitter Toon Reuvers van het plaatselijke 4- en 5-meicomité.

Ook de boekpresentatie die op 5 mei was gepland valt in het water. ,,Een parachutist van de broodjedropping zou met het eerste exemplaar naar beneden komen zeilen. We proberen het boek  nu in klein gezelschap te presenteren op 15 mei.” 

Kinderen en evacués bij Jan en Dien Bremer in de boomgaard.
Volledig scherm
Kinderen en evacués bij Jan en Dien Bremer in de boomgaard. © Foto uit boek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal