Volledig scherm
Blauwalgen bij receratiegebied de Gouden Ham © Koen Verheijden

Blauwalgenalarm Gouden Ham ingetrokken

MAASBOMMEL/APPELTERN - Er kan weer gezwommen worden in de Gouden Ham. De provincie Gelderland heeft de waarschuwingen voor blauwalgen bij de recreatieplassen De Maaslanden, De Maasterp en het Groene Eiland te Appeltern ingetrokken.

Uit recente metingen door Waterschap Rivierenland blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater en de eerder aanwezige drijflagen zijn verdwenen. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten, meldt de provincie.

De waarschuwingen voor blauwalgen waren op 30 juli 2018 ingesteld omdat er drijflagen van blauwalgen waren aangetroffen en uit metingen van Rijkswaterstaat bleek dat er te hoge concentraties potentieel toxische blauwalgen waren aangetroffen in het zwemwater. Hierdoor was een verhoogd risico op gezondheidsklachten aanwezig.

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: provincieloket@gelderland.nl

Volledig scherm
De Gouden Ham. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal