Herbert Verploegen met zijn vrouw Annelies en hond Pip tussen de koeien op hun bedrijf in Winssen.
Volledig scherm
PREMIUM
Herbert Verploegen met zijn vrouw Annelies en hond Pip tussen de koeien op hun bedrijf in Winssen. © Koen Verheijden

Boeren vertellen burgers ‘het echte verhaal’: ‘We willen best meer doen voor milieu, maar daar moet vergoeding tegenover staan’

WINSSEN/OVERASSELT - Herbert en Annelies Verploegen uit Winssen tussen hun koeien. Ze doen mee aan de imagocampagne Boert Bewust. Daarbij stellen boeren en tuinders hun bedrijven open omdat ze vinden dat veel mensen geen goed beeld hebben van de landbouw. De laatste tijd lijkt het alsof boeren en burgers steeds meer tegenover elkaar staan, onder meer vanwege de stikstofdiscussie. Boert Bewust is dan ook actueler dan ooit. 

27 reacties

 • Huib van Leijen

  1 jaar geleden
  boeren vergoeding dus moeten wij de produkten 2 x betalen
 • Jeroen Franssen

  1 jaar geleden
  @Sandra Als je echt helemaal niets weet over boeren omdat je nog nooit op een boerderij bent geweest kan je beter je verhaaltje voor je houden.
 • Sandra Vliet

  1 jaar geleden
  Goh, de boeren branche meer voor het milieu laten doen? Absurde doelstelling. Begin eerst maar eens met de boeren onderwijzen dat overbodig en onnodig mishandeling en misbruik van dieren ongepast is. Snel slachten is logisch, maar mishandeling en misbruik vooraf dat onnodig is, gebeurd doordat de boeren beter geschoold moeten worden over normen en waarden in de huidige samenleving. Voordat ze dit leren, zijn we toch al weer honderden jaren verder.
 • Berry van Sleeuwen

  1 jaar geleden
  @Anton, "maar daar moet een vergoeding tegenover staan" slaat vooral op het feit dat er voor de producten te weinig wordt betaald. Bij de boer dan, want de Blauwe Boef weet wel wat inflatie is, voor de verkoop welteverstaan. De prijzen die een boer voor zijn producten krijgt is al decennia niet gestegen. Terwijl de kosten zijn gestegen door inflatie en extra eisen. De enige mogelijkheid is dan schaalvergroting om nog een eerlijk inkomen te kunnen hebben.
 • Jochem Boxtel

  1 jaar geleden
  Een beter milieu begint niet bij jezelf. Maar bij de overheid.