Een aantal winkeliers in Wijchen voerde dinsdag actie op Facebook. Platform Wijchen Is deelde het op haar pagina. Bijbehorende tekst: 'Wat voelen wij? In ons hemd gezet! Gooi de winkels, horeca, sportscholen en kapsalons etc. veilig open!'
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal winkeliers in Wijchen voerde dinsdag actie op Facebook. Platform Wijchen Is deelde het op haar pagina. Bijbehorende tekst: 'Wat voelen wij? In ons hemd gezet! Gooi de winkels, horeca, sportscholen en kapsalons etc. veilig open!' © Facebook (Anke de Graaf-Rossen)

Boete of geen boete. Wat wordt het als winkeliers in het Land van Maas en Waal zaterdag gewoon open gaan?

Het water staat de winkeliers in het Land van Maas en Waal niet tot aan de lippen, maar tot aan de neus. Ze komen in actie als ze vrijdagavond van premier Rutte horen dat ze dicht moeten blijven. Menige zaak gooit dan naar verwachting op zaterdag tóch haar deuren open. Met het risico op een boete. Of zal het zo'n vaart niet lopen?

4 reacties

 • janv meulen

  6 dagen geleden
  Samen staan we sterk, als we samen , wel SAMEN besluiten ook geen belasting meer te betalen dan betalen we ook niet !!!
 • Gerrit Louter

  6 dagen geleden
  De laatste druppel die de emmer doet overlopen , is bereikt....dat zullen ze toch in Den Haag toch zo onderhand ook wel door hebben...? of hebben ze toch nog steeds die plaat voor hun kop....? en dan die schofterige hoge boete,s...? we leven hier toch niet in Noord Korea...? dit roept alleen maar op om meer burgerlijke ongehoorzaamheid....de economie moet weer draaien , de mensen willen weer leven , en dat moet toch onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk zijn...?
 • Sjaak Burken

  1 week geleden
  Geen boete lijkt me. Denk dat het voor een groot deel van de winkeliers niet bepaald een luxe probleem is maar bittere noodzaak.
 • Carel van ‘t Zand

  1 week geleden
  Mijn steun hebben ze. En ik ga ook bij ze kopen. Ik bestel ook helemaal nooit meer bij de grote (internationale) webshops die schandalig bevoordeeld zijn door het beleid. In mijn opinie zou iedereen dit moeten doen, maar slappe knieën (egoïsme) voeren nu eenmaal de boventoon bij de vele gemaksverslaafden in dit land.

Maas en Waal