De rechter schrapte de boete voor de geschrokken paardrijdster op Landgoed Leur.
Volledig scherm
De rechter schrapte de boete voor de geschrokken paardrijdster op Landgoed Leur. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Boete voor amazone die paard verboden bos in zag rennen geschrapt

WIJCHEN/ LEUR - Je rijdt rustig met je paard langs het bos. En plots heb je te maken met een hevig geschrokken viervoeter die op de vlucht slaat; en dan ook nog met een bewapende boa (buitengewoon ambtenaar). Wat je uiteindelijk 90 euro boete oplevert: het paard holde naar een plek waar die niet mag komen.

38 reacties

 • CCC

  3 jaar geleden
  Als dat waar is, dan moeten we ons afvragen of dieren nog wel in openbare gebieden moeten toelaten
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Je moet bedenken dat paarden vluchtdierem zijn. Hoe goed je je paard ook onder controle hebt. Zodra het van angst een waas voor zijn ogen krijgt, is die 500/600 kg toch even iets sterker dan jou.Maar volgens mij heb je nog nooit op een paard gezeten uit je opmerking. Ga dat eerst maar eens doen, kijken of jij het dier wel onder controle houdt als het er vandoor gaat dan piep je wel anders
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Wel Wim,dat is vriendjespolitiek
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Op de eerste plaats: de ruiters waren fout.Als je, je dier niet onder controle hebt hoor je niet thuis in openbare ruimtes zoals bos of de weg, je bent dan een gevaar voor de overige mensen.Wij moeten met z'n allen blij zijn dat er nog mensen zijn die nog een opleiding tot groene BOA willen volgen en die is pittig.Deze mensen voeren taken uit die de politie laat liggen om dat het geen prioriteiten heeft.Een groene BOA zijn vaak bij nacht en ontij in het veld te vinden voor o.a stroperij en drugs criminaliteit en en doen dat vaak alleen.
 • AM01

  3 jaar geleden
  De functie BOA; het wordt hoog tijd deze te schrappen. Er zijn maar weinig BOA's met een empathisch vermogen en aan hen zeker geen wapen geven. Staan veel te veel in de bevel is bevel modus. Kunnen en leren nooit te relativeren. Krijgen iedereen zelfs de meest gematigde mens over de rode.Voor de dames: een boete, maar ook een straf is ongepast in dit geval.
 1. Dit is waarom de Britse variant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Dit is waarom de Britse variant alle alarmbel­len af laat gaan

 2. Zwaar ongeluk: bestuurder PostNL-busje aangehouden
  Play

  Zwaar ongeluk: bestuurder Post­NL-bus­je aangehou­den

Maas en Waal