Volledig scherm
Wethouder André Springveld heit de laatste funderingspaal voor Megenseind in Afferden. © Jan Oosterhout Ontwikkeling

Bouw 19 gasloze woningen Megenseind Afferden van start

AFFERDEN - Negentien nieuwe woningen in Afferden worden gebouwd zonder aansluiting op het aardgasnet. Ze zijn voorzien van een warmtepomp.

De bouw van de huizen in het plan Megenseind is vrijdag officieel van start gegaan. Bouwwethouder André Springveld van de gemeente Druten boorde toen de laatste funderingspaal.

Sluitstuk voor dorpshart

Megenseind vormt het sluitstuk van het nieuwe dorpshart van Afferden, waar onder andere ook Kulturhus De Meent onderdeel van uitmaakt. Vanaf het jaar 2000 is hiervoor intensief samengewerkt door het bestuur van Dorpshuis De Meent, woningstichting Alphons Ariëns (inmiddels Woonwaarts) en de gemeente Druten.

Klok begon al in 2009 met de ontwikkeling van Megenseind en had het plan in 2012 klaar voor de verkoop. Maar de gure economische wind van dat moment maakte verkoop onmogelijk en het plan belandde in de ijskast. 

Nog 3 huizen te koop

Een jaar geleden pakten Klok en Jan Oosterhout Ontwikkeling uit Wijchen het plan weer op. Ze startten in mei 2019 met de verkoop en hadden in oktober genoeg kopers om het groene licht voor de bouw te kunnen geven. Inmiddels zijn 16 van de 19 woningen verkocht. Er staan nog 3 huizen te koop:  nog een twee-kapper en een hoekwoning.  Makelaar Hans Janssen in Beuningen verkoopt deze.

Maas en Waal