John Raggers met Dinie Wijgerse bij de kasteelgracht van 't Hof in Maasbommel.
Volledig scherm
PREMIUM
John Raggers met Dinie Wijgerse bij de kasteelgracht van 't Hof in Maasbommel. © Koen Verheijden


Parkje op de plek van kasteel Maasbommel? Slecht plan vindt Richard: ‘Dan sta ik in de hondenpoep’

 MAASBOMMEL - Het oudste stukje Maasbommel, de locatie van het verdwenen kasteel ’t Hof, moet beschermd en opgeknapt worden. Het zou een parkje kunnen worden met aansluiting op de Raadhuisdijk.

Dat idee komt van de Stichting Historisch Maasbommel, de historische vereniging van het dorp dat ooit een hanzestadje was.

Voorzitter John Raggers van de stichting heeft een schets gemaakt van hoe het zou kunnen worden en deze aangeboden aan de gemeente West Maas en Waal. Van ’t Hof resteert alleen de slotgracht met een rond middenterrein waar eens een deel van het kasteel stond.  

Quote

Een bankje op die plek, dat is kitsch. Het gaat terug op een motte­burcht. Dat waren kale heuvels met een kasteelto­ren

Richard Delicaat
Ruïne van kasteel 't Hof te Maasbommel.
Volledig scherm
Ruïne van kasteel 't Hof te Maasbommel. © DG

‘Een mooie plek die kansen biedt’

,,Het is een mooie plek die kansen biedt”, zegt wethouder Sander Bos, ,,Maar het is privaat eigendom.” Hij heeft toegezegd met de eigenaar, Richard Delicaat, in gesprek te gaan. Dat gesprek moet nog plaatsvinden.

Oud-huisarts Delicaat ziet openstelling van zijn terrein vooralsnog niet zitten. Wel zou hij de afweg die vroeger van de Raadhuisdijk naar het terrein liep, willen herstellen.

,,En ik zou de archeologen erin toe willen laten. Ik heb al wat spulletjes gevonden: een musketkogel, wat muntjes uit zestien-zoveel en een puntje van een dolkschede.” Hij zegt het terrein in 2014 te hebben gekocht. ,,Niet als platvloerse projectontwikkelaar maar omdat ik de historie interessant vind.”

Quote

Toen dacht ik: wat idioot eigenlijk dat de meest histori­sche plek van Maasbommel er zo lullig bij ligt

Erik Brouwer
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal