Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Burgemeesters verdeeld over vuurwerkverbod: ‘Mensen moeten er gewoon verantwoord mee omgaan’

De burgemeesters van Wijchen en Druten steunen de oproep van hun Nijmeegse collega Hubert Bruls om het landelijke vuurwerkverbod met oud en nieuw permanent te maken. Sommige Maas en Waalse collega’s zijn kritischer.

17 reacties

 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Geen mooier werk dan vuurwerk , als v.m pyrotechniker die jarenlang o.a het vierdaagse vuurwerk in Nijmegen heeft verzorgt vind zelf het z.g illegale vuurwerk net zo veilig als het legale , het gaat alleen fout als de voorschriften niet worden na geleefd , en als er mee word geprutst en geklungeld..! dan gaat het vaak fout , en krijgt het vuurwerk de schuld , deze traditie moeten we dan ook behouden , misschien met betere voorlichting...? maar prutsers blijf je altijd houden..
 • Ook

  2 maanden geleden
  Als ik deze meningen zie bij burgemeesters dan vrees ik dat er dus geen algeheel vuurwerkverbod zal gaan komen en dat vind ik persoonlijk erg jammer.
 • patrick

  2 maanden geleden
  Proffesionals gaan echt niet hun leven op het spel zetten met het afsteken van vuurwerk.Dit vuurwerk wordt getest en is goedgekeurd alleen je moet een papiertje hebben om het af te steken.
 • Marieke

  2 maanden geleden
  Nou dan leest u een andere krant dan ik......patrick.
 • patrick

  2 maanden geleden
  Uit afgelopen jaarwisseling blijkt dat illegaal vuurwerk veiliger is dan legaal vuurwerk. Er werd niets minder afgestoken en bijna geen slachtoffers.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Maas en Waal