Het Weurtse Straatje is een van de locaties voor de presentatie van Het Verhaal tussen Maas en Waal.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Weurtse Straatje is een van de locaties voor de presentatie van Het Verhaal tussen Maas en Waal. © Dijkmagazijn Beuningen

‘Canondag’ in Maas en Waal neemt de plaats in van monumentendag: activiteiten op zes locaties

De historische verenigingen in het Land van Maas en Waal hebben de stekker eruit getrokken: er komt geen open monumentendag dit jaar. Maar er is op 12 september, de zaterdag van het Open Monumentenweekend, wel een alternatief. Dan wordt tegelijkertijd op zes locaties in het gebied Het Verhaal Tussen Maas en Waal, de Maas en Waalse canon, gepresenteerd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rampjaar 1861: Hanneke dobbert zes dagen op een stuk dak en wordt in Puiflijk gered
    PREMIUM
    CANON VERHAAL TUSSEN MAAS EN WAAL

    Rampjaar 1861: Hanneke dobbert zes dagen op een stuk dak en wordt in Puiflijk gered

    Eeuwenlang teisteren vele dijkdoorbraken het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard. Het Verhaal Tussen Maas en Waal, de historische canon van de streek, vertelt onder meer het verhaal van de watersnoodramp van 1861 met veel doden en een wonderbaarlijke redding. Dit is de derde van een serie voorpublicaties uit de canon die op 12 september wordt gepresenteerd. 

Maas en Waal