Boeren die wat bij willen verdienen worden ‘melkrijer’en brengen de melkbussen naar de fabriek. Canon Maas en Waal.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren die wat bij willen verdienen worden ‘melkrijer’en brengen de melkbussen naar de fabriek. Canon Maas en Waal. © Collectie Bart Wattenberg, Jozn

De opkomst en neergang van de Maas en Waalse boterfabriekjes

MAAS EN WAAL - Het Land van Maas en Waal is al sinds mensenheugenis een agrarisch gebied. De producten worden eeuwenlang thuis verwerkt. Maar voor de verwerking van melk tot zuivelproducten komen er boterfabriekjes. Het Verhaal Tussen Maas en Waal, de historische canon van de streek, vertelt onder meer over die bedrijvigheid. 

  1. Rampjaar 1861: Hanneke dobbert zes dagen op een stuk dak en wordt in Puiflijk gered
    PREMIUM
    CANON VERHAAL TUSSEN MAAS EN WAAL

    Rampjaar 1861: Hanneke dobbert zes dagen op een stuk dak en wordt in Puiflijk gered

    Eeuwenlang teisteren vele dijkdoorbraken het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard. Het Verhaal Tussen Maas en Waal, de historische canon van de streek, vertelt onder meer het verhaal van de watersnoodramp van 1861 met veel doden en een wonderbaarlijke redding. Dit is de derde van een serie voorpublicaties uit de canon die op 12 september wordt gepresenteerd.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal