Volledig scherm
Omwonenden van de Uivermeertjes aan de waterplas. Zij willen geen drijvend zonnepark. © David van Haren

Deest tekent massaal tegen drijvend zonnepark

DEEST - De inwoners van Deest hebben massaal hun handtekening gezet tegen de komst van een groot drijvend zonnepark op zandwinningsplas De Uivermeertjes. Tegenstanders van de panelen, omwonenden van de plas, haalden de afgelopen week 532 handtekeningen op. Daarnaast werd de online petitie tegen de panelen ook nog een 340 keer getekend.

Volgens Cor Litjens, een van de actievoerders, is het niet duidelijk in hoeverre de opgehaalde handtekeningen en de online stemmen elkaar overlappen. ,,Maar ik ben zeer tevreden met 532 handtekeningen in een dorp met 1700 inwoners. Dat is meer dan het maximum van 500 waar ik van tevoren op rekende.” 

Aanbieden aan gemeente en dorpslijst

Litjens en de groep omwonenden, ruim tien mensen, gaan een afspraak maken met burgemeester en wethouders van Druten om een datum te prikken waarop ze de handtekeningen aanbieden. ,,We bieden ze ook aan de Dorpslijst Deest aan”, zegt Litjens.

Visclub wil ook geen panelen

De groep omwonenden vindt dat de gemeente Druten zich moet houden aan de belofte dat de Uivermeertjes een natuurgebied wordt na de ontzanding. Dat is  volgens hen niet te verenigen met het plaatsen van de zonnepanelen. Ze willen dat het water helemaal vrij blijft. Ook de visclub van Deest wil geen panelen op het water.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal