Volledig scherm
Een deelnemer aan de skeelertocht van Dijkensport.nl. © eveline van elk

Dijkensport.nl gaat door ondanks brand

BENEDEN-LEEUWEN - Bij de brand van afgelopen donderdag gingen waarschijnlijk alle spullen van Dijkensport.nl verloren, toch gaat het Maas en Waalse sportevenement in september door. ,,We zetten er met zijn allen de schouders onder."

Donderdagochtend ontstond er een 'grote' brand in het pand aan de Brouwersstraat in Beneden-Leeuwen. Iets na achten werd de brandweer gebeld. In het gebouw dat had vlam gevat, bleek ook het magazijn van Dijkensport gevestigd te zijn. ,,We huren een stuk van het pand", zegt Monique Mulders, woordvoerder van Dijkensport.nl. Ze was aan het werk toen ze van de brand hoorde. ,,Er bleven maar berichten binnenkomen op mijn telefoon."

Schade nog onduidelijk 

Hoe groot de schade is voor Dijkensport.nl, weet ze nog niet. ,,Eén van onze ruimtes is waarschijnlijk helemaal verloren gegaan. Wat er van de andere over is, is nog afwachten." In het magazijn stond volgens Mulders van alles opgeslagen: ,,Spullen voor de bourgondische tochten, zoals koffiezetapparaten. Maar ook borden en niet te vergeten promotiemateriaal. Onze vrijwilligers hadden een groot deel al klaar gezet voor de volgende editie." Het ziet er naar uit dat ze als Dijkensport.nl dit weekend het pand in mogen om te kijken wat er nog van hun materiaal over is.

Eén ding is zeker, aldus Mulders, de negentiende editie gaat door. ,,Het zal iets meer werk en tijd kosten, maar samen gaan we ervoor. Kijk als de brand nu twee dagen van te voren was gebeurd, was het een andere verhaal geweest. We hebben nu nog maanden om ons voor te bereiden. Ook kregen we de afgelopen dagen al veel hulp aangeboden, bijvoorbeeld van mensen van wie we spullen mogen lenen. Een deel van wat we tijdens Dijkensport gebruiken, huren we overigens altijd al."

Over de oorzaak van de brand kan de veiligheidsregio Gelderland-Zuid niets zeggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal