De Kaliwaal.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kaliwaal. © Eveline Van Elk

Druten bundelt krachten met West Maas en Waal in strijd tegen stort van vervuild slib in Kaliwaal

DRUTEN - De gemeente Druten bundelt haar krachten met West Maas en Waal in de strijd tegen de voorgenomen stort van zwaar met PFAS vervuild slib in de Kaliwaal.

6 reacties

 • Ariane van Veel

  1 jaar geleden
  In Maas en Waal is al teveel troep gestort, Hans veens, als er nog PFAS over is, dan maar een keer de Loosdrechtse Plassen verontdiepen, of de Hoge Veluwe nog hoger maken, of de Weerribben in Overijssel trakteren
 • Hans veens

  1 jaar geleden
  Ik neem aan dat hier geen pure PFAS wordt geloosd maar dat de maatschappij dat eerder zelf al heeft gedaan waardoor het in de bodem is gekomen? Daarmee lijkt het meer maatschappelijk herplaatsen? Nederland moet er ergens mee naar toe. *Dweilen met de kraan open + Pak het aan bij de bron*
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Er worden weer politieke spelletjes gespeeld over de rug van de inwoners.
 • Patricia Erp

  1 jaar geleden
  Als alle inwoners van Maas en Waal collectief hun stem laten horen, moeten we deze vieze spelletjes toch kunnen stoppen?
 • Vervoort

  1 jaar geleden
  Het is al duidelijk, gezien de resultaten met Rijskwaterschap, die een eigen overrulende koers vaart, gedreven door economische belangen, de provincie dwingt om de stortingen toe te laten, benieuwd of de gemeenten hierop nog enige invloed hebben. Deze vieze klusjes worden meestal achter gesloten deuren bedisseld, opeens vaart er een vrachtschip met slip en begint gewoon te storten, met plotse verkregen vergunning. Vaak s'nachts, maar ik hoor ze wel hoor.......de schoften !!!!