Druten onderneemt actie tegen crossen

DRUTEN/AFFERDEN - Het moet afgelopen zijn met het crossen met auto’s op de parkeerplaats bij sportcomplex en zwembad De Gelenberg in Afferden. Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld zegt begrip te hebben voor de jongeren die zich onder meer daar verzamelen om te hangen. Maar ze wil het crossen met auto’s op deze locatie fysiek onmogelijk maken, zo laat ze desgevraagd weten.

Volledig scherm
De Gelenberg in Druten moet veiliger worden. © De Gelderlander

Het betreft een hardnekkig probleem dat al vaker is aangekaart. Druten heeft daarom cameratoezicht op dit terrein aangekondigd. Die camera’s zijn echter in de ijskast gezet totdat de Gelenberg wordt heringericht met een nieuwe sporthal. Dat gaat nog enkele jaren duren. 

Voor die tijd wil Van Rhee het terrein ‘anders inrichten’ zodat de crossers worden geweerd. Ze heeft overleg gehad over de overlast met politie en boa’s en wil ook de jeugd-boa op deze kwestie zetten. De politie vraagt mensen die overlast ervaren of afval vinden hiervan aangifte te doen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal