Volledig scherm
Vandalisme. © Photo News

Druten: we hebben overlastgevers in de smiezen

DRUTEN - De gemeente Druten heeft voldoende in beeld welke jongeren er overlast geven. Dat laten burgemeester en wethouders weten op vragen van de Adviesraad Sociaal Domein.

Die signaleert dat jongeren nog steeds rotzooi trappen op straat. Ze adviseert nader onderzoek te doen. Groeit het probleem? Moet er meer geld worden uitgetrokken om het te bestrijden? De adviesraad suggereert voor dit onderzoek gebruik te maken van het burgerpanel in de Maas en Waler of een eigen burgerpanel in te stellen.

B en W vinden dat allemaal niet nodig. Ze werken nauw samen met politie en jongerenwerk en weten naar eigen zeggen daardoor precies wat er speelt.  Ze  beschikken als over een 'groepsscan'. Daarin wordt problematisch groepsgedrag van jeugd in beeld gebracht. Daarnaast is er cameratoezicht in voorbereiding.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal